Kükrer ailesinin sirke serüveni, 1900’lü yılların başında Fatma Nine’nin toprak testilerde ve meşe fıçılarda yaptığı sirkeyi Eskişehir’in mülki amirlerine satmasıyla başlamıştır. Zamanla taleplerin artması üzerine, bugün Eskişehir’in Tarihi Odunpazarı bölgesinde bulunan ve Eskişehir’in ilk apartmanı olarak bilinen Kükrer Apartmanı’nda, meşe fıçılarında özel olarak yapılan üzüm sirkesi üretimi artmıştır.
Kükrer ailesinin üzüm sirkesi o dönemde o kadar beğenilmiştir ki, sadece Eskişehir değil, çevre illerden de rağbet görmeye başlamıştır. Bu tarih, Kükrer ailesinin tüm yatırımlarını sirke sektörüne yöneltmesi ve Türkiye’nin ilk ve tek %100 doğal fermantasyon yöntemi ile üretilen sirkeleri için dönüm noktası olmuştur.
Kükrer Fermantasyon, alanında uzman teknik personeli ile sektöründeki büyümesini hızla devam ettirmektedir. ISO 9001, ISO 22000, BRC, USDA Organic ve FDA sertifikaları ile üretim kalitesini ve güvenilirliğini tescillemiştir. Düzenli olarak personeline sunduğu eğitimler sayesinde hızla gelişen teknolojileri ve güncel trendleri yakından takip ederek uygulamaktadır.
Gıda mühendisleri tarafından titizlikle izlenen her adım, en doğal sirkelerin üretilmesini sağlamaktadır. 3 aylık doğal fermantasyon ve dinlenme sürecinden sonra, bekleme tanklarında filtre aşamasından geçirilen sirkeler, tam otomatik dolum makinelerinde el değmeden şişelenerek sofralara ulaştırılmaktadır.
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 10.000 m² açık ve 6.500 m² kapalı alana sahip tesisinde, günlük 200.000 litre ürün şişelenerek tüketicilerle buluşturulmaktadır.
ALT MARKALAR
![]() | ![]() |